fbpx

Godast mat?

Det här är den godaste maten och du får se den precis som vi äter den. Ingen särskild styling. Ibland är det något som är snett, ibland är det kanske lite dåligt ljus eftersom vi varit jättehungriga eller på annat sätt upptagna och inte hunnit ta perfekta bilder.

Namnet på bloggen kommer sig av att jag, Jesper, som ofta kommer att agera berättarröst, alltsomoftast utbrister ”godast mat, igen!” när jag får smaka på det Sandra lagar till. Det är alltså helt vanlig mat, som vi äter varje dag – och vi hoppas kunna inspirera andra att göra samma sak. Att äta god, någorlunda nyttig mat gör så otroligt mycket för ens allmänna livskvalitet, så det är synd att låta bli.

Vi är inte överdrivet beresta, men tycker om att testa olika kök. Sandras tidigare besatthet vad gäller kokböcker har nu (lyckligtvis?) ersatts av ett ändlöst internetsurfande. Vi älskar recept, men är inte alltför noga med att följa dem. Det kommer ni märka här i bloggen också, angivelserna är inte alltid så särskilt exakta. En stor del av charmen med matlagning är att experimentera med recept som utgångspunkt och upptäcka vad man själv vill ha mer respektive mindre av. Matlagning får inte bli för fyrkantigt, då blir det lätt tråkigt.

Vissa recept, särskilt de asiatiska, kan kräva ett besök i en specialbutik, men de riktigt exotiska ingredienserna har vi oftast ersatt med annat. Därför kan jag inte heller påstå att alla recept är autentiska (vad nu det innebär).  Det mesta vi lagar och äter är ganska snabbt och enkelt, andra recept tar längre tid men är genomförbara i ett vanligt kök utan någon särskild specialutrustning.

Ofta vegetariskt, för det är nyttigt och gott och långsiktigt smart både för oss själva och för miljön. Vi är inte vegetarianer men tycker inte heller det är fel att försöka inspirera till mindre köttkonsumtion ändå. Inga trista ersättningsprodukter som quorn eller sojakorv, utan vi lagar mycket mat från de kök som har en tradition av varierad och smakrik vegetarisk mat (det blir många sorters indisk linscurry).

Maten innehåller heller ingen majonnäs, för det gillar Sandra ungefär lika mycket som de flesta människor gillar influensa och lunginflammation.

Vi hoppas att ni ska tycka lika mycket om att laga och äta godast mat som vi gör! Läs, njut och hör gärna av er med tips och synpunkter!

/Jesper och Sandra