fbpx

Baconlindade dadlar

Det bästa av två världar! Salt och sött, krispigt och mjukt. Ett tapastilltugg som passar utmärkt på julbordet, men även i andra situationer där man är ute efter god och enkel plockmat. Dadlarna går utmärkt att förbereda dagen innan och värma i ugn.
Se till att göra några extra, de går alltid åt. Det är svårt att låta bli att tjuväta några medan man lagar klart maten.  Tycker man om ädelost är det gott att fylla varje dadel med en liten bit, men såhär i juletid valde vi att vara lite traditionella och låta bli det.

Ingredienser

  • 200 g dadlar
  • 1-2 pkt bacon

Instruktioner

  1. Kärna ur dadlarna.

  2. Dela baconskivorna på hälften och linda in varje dadel i en halv baconskiva.

  3. Sätt en tandpetare genom varje dadel för att hålla kvar baconet.

  4. Stek dadlarna tills baconet är krispigt på båda sidor. Ta sedan ur tandpetarna och stek på återstående sidor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg