fbpx

Brysselkål i ugn med bacon och valnötter

Vad vore väl julbordet utan brysselkål. Förutom att det är god och vacker mat, liksom kusinerna grönkål och rödkål, så är det ju också nyttigt. Det här receptet som görs i ugn med bacon och valnötter är lite roligare än att bara koka dem rätt upp och ner. 
Valnötterna ger en bra crunch, baconet ger en härlig sälta.  Vill du göra receptet veganskt kan du såklart skippa bacon. Men vi tror att detta recept är en hit hos de flesta. Folk säger ibland att de inte gillar kål, men det beror oftast på att de fått den tråkigt tillagad och sönderkokt. Här behåller brysselkålen all sin textur och blir väldigt trevlig att äta.

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 1 pkt bacon (typ 125g)
  • 1 dl valnötter
  • 2 msk olivolja
  • 2-3 msk lönnsirap
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Trimma ett nät brysselkål (500g) och dela på hälften. Lägg i en ugnsfast form. 

  3. Stek ett paket bacon och lägg i formen tillsammans med brysselkålen. 

  4. Grovhacka 1 dl valnötter och tillsätt. 

  5. Ringla över lite olivolja (ca 2 msk) och lite lönnsirap (2-3 msk) och salta och peppra. 

  6. Stek mitt i ugnen tills kålen är lagom mjuk, ca 10-15 minuter beroende på smak. 

Brysselkål, bacon, lönnsirap, valnötter, olivolja,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg