Grillade revbensspjäll med ingefära och stjärnanis
Ingredienser
- 2,5 kg revben
- 1 st morot
- 1 st lök
- ett par tsk svartpepparkorn
- ett par tsk kryddpepparkorn
- ett par st lagerblad
- 1 dl ketchup
- 4 msk sirap
- 3 msk kinesisk soya
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 msk färsk ingefära (finriven)
- 1 msk senapspulver (Colman's)
- 2 st stjärnanis
- 1 tsk grovmalen svartpeppar
- 1,5 tsk salt
Instruktioner
-
Koka först revbenen i välsaltat vatten tillsammans med en morot och en lök, skurna i stora bitar, och ett par tsk vardera av svartpepparkorn och kryddpepparkorn samt ett par lagerblad. Det tar ungefär 45 minuter beroende på köttets tjocklek, benen ska börja släppa ur köttet.
-
Under tiden köttet kokar värmer du ugnen till 200 grader och förbereder glazen. För 2,5 kg revben använde jag 1 dl ketchup, 4 msk sirap, 3 msk kinesisk soya, 1 msk rödvinsvinäger, 2 msk finriven färsk ingefära, 1 msk senapspulver (Colman’s), 2 stjärnanis, 1 tsk grovmalen svartpeppar och 1,5 tsk salt. Blanda allt i en kastrull, koka på låg värme i några minuter och låt sedan kallna.
-
Dela revbenen i lagom serveringsbitar, lägg dem på ett galler och pensla med glazen och stek sedan i ugnen, ca 20 minuter (ställ en plåt under!).
Ingredienser till världens godaste revbensglaze.