fbpx

Grillade revbensspjäll med ingefära och stjärnanis

Revbensspjäll är ju ett absolut måste på julbordet – och det här receptet med tjocka revben är perfekt. Kryddiga men ändå traditionella smaker. Stjärnanis och ingefära lyfter dem lite över det normala. Det smakar fortfarande juligt, men de får en annan fräschör sticker ut lite bättre bland köttbullar, skinka, prinskorv och eventuella andra kötträtter.
I det här receptet använder vi en glaze med bland annat senapspulver och stjärnanis. Utöver fräscha smaker är dessa revben precis precis sådär sticky som man vill ha dem – och saftiga utan att vara alltför mjuka.

Ingredienser

  • 2,5 kg revben
  • 1 st morot
  • 1 st lök
  • ett par tsk svartpepparkorn
  • ett par tsk kryddpepparkorn
  • ett par st lagerblad
  • 1 dl ketchup
  • 4 msk sirap
  • 3 msk kinesisk soya
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk färsk ingefära (finriven)
  • 1 msk senapspulver (Colman's)
  • 2 st stjärnanis
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1,5 tsk salt

Instruktioner

  1. Koka först revbenen i välsaltat vatten tillsammans med en morot och en lök, skurna i stora bitar, och ett par tsk vardera av svartpepparkorn och kryddpepparkorn samt ett par lagerblad. Det tar ungefär 45 minuter beroende på köttets tjocklek, benen ska börja släppa ur köttet. 

  2. Under tiden köttet kokar värmer du ugnen till 200 grader och förbereder glazen. För 2,5 kg revben använde jag 1 dl ketchup, 4 msk sirap, 3 msk kinesisk soya, 1 msk rödvinsvinäger, 2 msk finriven färsk ingefära, 1 msk senapspulver (Colman’s), 2 stjärnanis, 1 tsk grovmalen svartpeppar och 1,5 tsk salt. Blanda allt i en kastrull, koka på låg värme i några minuter och låt sedan kallna.  

  3. Dela revbenen i lagom serveringsbitar, lägg dem på ett galler och pensla med glazen och stek sedan i ugnen, ca 20 minuter (ställ en plåt under!). 

Ingredienser till världens godaste revbensglaze.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *