Guferati – indiska gröna bönor
Gröna bönor (haricots verts) har vi alltid i frysen, och det är gott till det mesta. Här är ett enkelt recept på gröna bönor som serveras som tillbehör till indisk mat. Väljer du olja som stekfett är rätten vegansk. Kryddningen ger en intressant twist och gör bönorna till ett långt mer spännande tillbehör än de är i klassisk svensk tappning. Precis som de flesta indiska tillbehören här i bloggen passar de utmärkt som tillbehör till en mängd olika recept, det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna.
Portioner 4 port
Ingredienser
- 2 tsk senapsfrö
- 3 klyftor vitlök
- någon nypa chiliflakes
- 5 dl gröna bönor
- lite salt
- lite svartpeppar
- lite citron
Instruktioner
-
Stek 2 tsk senapsfrö i lite matfett och tillsätt efter en stund 3 tunt skivade vitlöksklyftor och någon nypa chiliflakes.
-
Tillsätt ca 5 dl tinade gröna bönor skurna i mindre bitar (eller färska som du först kokat i någon minut). Salta lätt och mal över lite svartpeppar. Stek bönorna i ca 5 minuter tills de blivit lagom mjuka och gärna fått lite färg.
-
Pressa över lite citron.