fbpx

Heta champinjoner med vitlök och chili

Heta champinjoner med vitlök och chili. Ett perfekt tillbehör till alla olika typer av indisk mat (och annan asiatisk eller kryddstark mat). Gör sig väldigt väl som del i en thali, kompletterar de andra rätterna och ger både hetta och umami. Lika gott som det är enkelt.
Portioner 4 port

Ingredienser

  • 500 g champinjoner
  • 1 msk tomatpuré
  • 5-6 vitlöksklyftor
  • 2 msk vatten
  • 1 msk vinäger
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 msk vinäger
  • lite socker (typ 1 tsk)
  • 2 lökar
  • 1 tsk hel spiskummin
  • salt

Instruktioner

  1. Rensa och skär 500g champinjoner i klyftor. 

  2. Mixa 1 msk tomatpuré tillsammans med 5-6 vitlökslyftor, 2 msk vatten, 1 msk vinäger, 2 tsk chilipulver (eller mindre om du så önskar) och lite socker (kanske 1 tsk) till en slät sås. 

  3. Stek två hackade lökar tillsammans med 1 tsk hel spiskummin i lite fett i en panna tills löken får lite färg. Tillsätt svampen och stek ännu en stund tills svampen har släppt en del av sin vätska och blivit mjuk. 

  4. Häll över chilisåsen och stek i ett par minuter tills doften utvecklats. Smaka av med lite salt. Klart!

Tomatpuré, vinäger, chili, vitlök, champinjoner, spiskummin och lök. Enkelt, starkt och gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg