fbpx

Indisk morotssallad med jordnötter

Ett fräscht och gott (och veganskt) tillbehör till den mesta indiska maten. Lime och chili gör salladen väldigt fräsch, jordnötterna ger en behaglig crunch. Här i bloggen kommer du se att vi använt just denna morotssallad som del av en thali, men i likhet med de flesta indiska tillbehören passar den bra till en mängd olika rätter.

Ingredienser

  • 3 st morötter (stora)
  • en näve jordnötter
  • ½ st lime
  • 1 st grön chili
  • lite färsk koriander

Instruktioner

  1. Skala och riv 3 stora morötter (eller motsvarande) grovt. 

  2. Rosta en näve jordnötter i en torr stekpanna, hacka och blanda ner i morötterna tillsammans med saften av 1/2 lime och lite salt.

  3. Rör även ner en urkärnad och finhackad grön chili och lite färsk koriander.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg