fbpx

Jalfrezi – kryddig kyckling med paprika

5 från 1 röst
Skriv ut
Jalfrezi är en smakrik och kryddig wok eller gryta, och den får gärna vara lite stark om du frågar oss. Jhāl betyder trots allt 'kryddstark mat' på bengali. Förutom kyckling innehåller den paprika, lök, tomater och chili. Förbered allting så att allt är klart när woken är varm. 
Till detta recept använde vi våran färdiga currybas, en indisk sås som man kan laga mycket av på en gång, frysa in i lagom portioner och sedan krydda lite extra när man använder den, beroende på vilken typ av curry man vill göra. 
Paprikan behåller sin spänst i det här receptet, den är väldigt fräsch och krispig och blir ett perfekt komplement till kycklingen och den kryddiga såsen, dessutom med vackra färger. Det här receptet är någonting helt annat än klassisk, svensk "kyckling i currysås" (även om det är väldigt gott ibland det också).
Portioner 2 port

Ingredienser

  • 2 kycklingbröst
  • 1-2 nypor chili
  • en nypa gurkmeja
  • 2 klyftor vitlök
  • lite ingefära (ca 1 cm)
  • 1-2 st gröna chili
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten röd paprika
  • 1 liten grön paprika
  • lite salt
  • lite peppar
  • lite citron
  • lite färsk koriander

Instruktioner

  1. Stek två kycklingbröst, skurna i lagom bitar, i en wok eller stekpanna i lite fett tillsammans med en nypa chili eller två samt en nypa gurkmeja i några minuter. Värm under tiden currysåsen. 

  2. Tillsätt därefter två finhackade vitlöksklyftor och lite finhackad ingefära (ca 1 cm) samt 1-2 tunt skivade gröna chili och stek ännu en stund.

  3. När kycklingen är nästan genomstekt, tillsätt en liten gul lök, en liten röd paprika och en liten grön paprika, skurna i skivor eller bitar. Fräs en stund och häll sedan över den varma currysåsen. 

  4. Låt koka upp och koka en minut eller två, bara så att grönsakerna blir varma och kycklingen kokar klart. Smaka av med salt, peppar och citronjuice och strö över lite färsk koriander. Servera med ris och gärna lite mango chutney. 

Kyckling jalfrezi i wokpannan.

2 kommentarer till Jalfrezi – kryddig kyckling med paprika

  1. 5 stars
    Alltså. Det här blev löjligt gott. Så glad att jag hittade till den här bloggen. Imorgon pannbiff med svampsås:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg