Juldagspytt – pyttipanna på rester från julbordet
Juldagsmorgon glimmar...och helt absurda mängder rester från gårdagens julbord väntar i kylen. Denna juldagspytt är ett utmärkt sätt att ta hand om de resterna och göra dem lite roligare. Ingredienserna här är vad vi hade – du kan naturligtvis uppnå ungefär samma (eller helt andra, lika goda) resultat med andra rätter.Det slängs alldeles för mycket mat i Sverige idag och det är synd. Mycket restmat är minst lika god som den var dagen innan, bara man tar hand om den på rätt sätt. Nyckeln här ligger i något som kan verka enkelt och därför kanske ofta blir förbisett: potatisen. Microuppvärmd potatis kan ju göra vem som helst deprimerad. Stek den i egen panna på rätt hög värme, så den får en viss krispighet. Då blir den och hela måltiden mycket roligare.Om du vill se till att få rester som passar det här receptet till nästa julbord så kan du laga våra julköttbullar, revbensspjäll och brysselkål.
Ingredienser
- 4 st kokta, kalla potatisar
- 6 st överblivna prinskorvar
- 8 st kvarglömda köttbullar
- 12 st halverade brysselkål
- 2 st urbenade bitar revbensspjäll
Instruktioner
-
Tärna och stek potatisen på ganska hög värme i egen panna.
-
Värm övriga rester i stekpanna.
-
Servera och njut, gärna med rödbetssallad och/eller brysselkålsallad.
Pytt – i panna.
Nyckeln till succé med överbliven julmat är att steka potatisen i egen panna på ganska hög värme.