fbpx

Kryddiga morotsmuffins med valnötter

Morotskaka är mångas favorit, och den funkar också väldigt bra som muffins. Smeten blir ganska tjock, men det är som det ska vara – morötterna släpper en del vätska i ugnen. Vill man kan man givetvis toppa dessa muffins på klassiskt vis: färskost med florsocker och citron. Vårt recept innehåller dock ingen topping, då vi tycker att dessa är alldeles goda nog även utan extra tillbehör 

Ingredienser

  • dl socker
  • 3 ägg
  • 100 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk ingefära
  • ca 200 g rivna morötter (2-3 st)
  • 1-2 dl valnötter

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka 1-2 dl valnötskärnor. Skala och riv ca 200g morötter fint.

  2. Smält 100 gram smör till hälften i en liten kastrull, ställ den sedan åt sidan och låt resten av smöret smälta ner.

  3.  Vispa under tiden 1 ½ dl socker och 3 ägg rejält luftigt med en elvisp. 

  4. Sikta ned 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, ½ tsk salt, 2 tsk kanel, 1 tsk kardemumma och 1 tsk ingefära i en separat bunke och blanda väl.

  5. Blanda hastigt ihop äggsmeten, de torra ingredienserna, smöret, morötterna och valnötterna till en smet, fyll muffinsformar och grädda i ca 15 minuter tills de är färdiga och fått fin färg. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *