fbpx

Kryddrostad blomkål

Ett krispigt, kryddigt tillbehör som fungerar fantastiskt till olika typer av indisk mat. Ett av våra favoritexempel på varför indisk mat är så bra, eftersom det finns så många olika kombinationsmöjligheter. Så många bra, billiga, nyttigare och godare alternativ till det svenska universaltillbehöret potatis.
När det här receptet skrivs har vi använt den kryddrostade blomkålen som tillbehör till vår palak paneer – indisk ost med spenat – men det kommer med all säkerhet att dyka upp fler recept där detta underbara tillbehör, lika smakrikt som det är enkelt, har en plats.

Ingredienser

  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 nypa ingefära (mald)
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela ett blomkålshuvud i buketter. 

  2. Häll ett par msk olja i en stor skål och blanda ner 1 tsk vardera av koriander, spiskummin, paprika och gurkmeja samt en nypa mald ingefära. Lägg över blomkålen i skålen, salta och peppra och kasta runt så att blomkålen täcks av kryddorna. 

  3. Rosta blomkålen i ugnen i ca 15 minuter (eller 20 om du vill ha den mjukare). Servera som tillbehör till en curry eller liknande. 

Blomkål och kryddor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Betyg