Senapsgriljerad julskinka i ugn
Ingredienser
- 1 st skinka
- 2 st äggulor
- 4 msk sötstark senap
- 0,5-1 dl ströbröd (beroende på storlek)
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 125 grader.
-
Skölj av skinkan. Låt nätet sitta kvar och lägg den i en stekpåse med svålen uppåt. Klipp ett litet hål någonstans i påsen för att släppa ut ånga. Stick också in en stektermometer i köttet så att så mycket av ”pinnen” som möjligt är inne i köttet och spetsen befinner sig mitt i skinkans tjockaste del.
-
Baka skinkan i nedre delen av ugnen tills temperaturen når ca 72 grader, det tar i runda slängar en timme per kilo (men skaffa en termometer!). Ta ut skinkan och låt den svalna.
-
Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort nätet från skinkan, skala av svålen och skär bort delar av fettet (men inte allt, det får gärna finnas en liten kappa kvar).
-
Blanda 2 äggulor med 4 msk sötstark senap och pensla först botten och sidorna lätt, bred sedan ut resten på toppen. Pudra över ströbröd (0,5-1 dl beroende på hur stor skinkan är).
-
Stek i ugnen ytterligare ca 15 minuter tills den får lite färg. Låt kallna utan någonting över innan du rör vid den för mycket.