fbpx

Sesamlax med rödkålssallad

Det här receptet innehåller fyra av mina favoritingredienser: Sesamfrö, lax, rödkål och citron. Snabbt, enkelt och nyttigt! Den här rätten är lätt att göra, den smakar mycket och den är dessutom rätt vacker.
Rödkål istället för exempelvis potatis som kanske är ett vanligare val åtminstone i Sverige innebär en massa fördelar. Det blir SÅ mycket snyggare (alla äter vi åtminstone litegrann med ögonen) och du får i dig massvis med nyttigheter istället för tomma kolhydrater – och den krispiga rödkålen bryter av fint mot laxen som är rätt mjuk mat.
Portioner 2 port

Ingredienser

  • 2 portionsbitar lax
  • sesamfrön
  • 1 bit rödkål
  • salt
  • peppar
  • svarta sesamfrön
  • kanske lite färsk persilja
  • kanske lite citron

Instruktioner

Sesamlax

  1. Tina två portionsbitar lax.

  2. Värm ugnen till 200 grader.

  3.  Krydda laxen med salt och lite chili och vänd den i sesamfrön. 

  4. Lägg i en ugnsform och stek i ugnen i cirka 10 minuter.

Rödkålssallad med tahini

  1. Blanda till en sats sesamdressing.

  2. Strimla en bit rödkål tunt (med kniv eller mandolin) och blanda ner en rejäl klick av dressingen, gärna tillsammans med någon tesked svarta sesamfrön. En näve hackad färsk persilja är också väldigt gott att blanda i.

  3. Smaka av med salt och svartpeppar och kanske lite citron. Klart!

Rödkål, persilja, sesamfrön. Så vackert!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *