Sesamstekta champinjoner
Sesamstekta champinjoner är ett gott, enkelt och umami-rikt tillbehör till alla möjliga asiatiska rätter, eller till andra rätter där du skulle haft champinjoner. Japansk omelett, eller vilken omelett som helst för den delen.
Ingredienser
- 400 g champinjoner
- 1 msk sesamolja
- 1-2 msk japansk soya
- salladslök
- rostade sesamfrön
Instruktioner
-
Ansa 400g champinjoner och skär i klyftor.
-
Stek svampen i en klick smör (eller lite neutral olja) blandat med 1 msk sesamolja på ganska låg värme tills vätskan kokat ur och svampen blivit mjuk.
-
Droppa över 1-2 msk japansk soya och häll över i en skål.
-
Strö gärna lite finstrimlad salladslök över, samt gärna lite rostade sesamfrön.
Allt du behöver för att göra sesamstekta champinjoner.