fbpx

Sesamstekta champinjoner

Sesamstekta champinjoner är ett gott, enkelt och umami-rikt tillbehör till alla möjliga asiatiska rätter, eller till andra rätter där du skulle haft champinjoner. Japansk omelett, eller vilken omelett som helst för den delen.

Ingredienser

  • 400 g champinjoner
  • 1 msk sesamolja
  • 1-2 msk japansk soya
  • salladslök
  • rostade sesamfrön

Instruktioner

  1. Ansa 400g champinjoner och skär i klyftor. 

  2. Stek svampen i en klick smör (eller lite neutral olja) blandat med 1 msk sesamolja på ganska låg värme tills vätskan kokat ur och svampen blivit mjuk. 

  3. Droppa över 1-2 msk japansk soya och häll över i en skål. 

  4. Strö gärna lite finstrimlad salladslök över, samt gärna lite rostade sesamfrön. 

Allt du behöver för att göra sesamstekta champinjoner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg