Snabbsyrad morot med koriander och chili
Detta recept på snabbsyrad morot med koriander och chili är ett fantastisk gott, fräscht, syrligt och alldeles lagom krispigt tillbehör till olika asiatiska rätter, exempelvis bibimbap.
Ingredienser
- 4 morötter
- 2 msk syra (t.ex. limejuice el. risvinäger)
- 2 tsk socker
- 1 tsk salt
- 1 chili
- salladslök
Instruktioner
-
Skala 4 morötter och använd sedan skalaren till att göra tunna ”band” av morötterna – eller använd en julienne-skalare eller liknande. (Eller, ärligt talat, riv den på rivjärn.)
-
Blanda en marinad av 2 msk syra, t.ex. limejuice eller risvinäger, 2 tsk socker och 1 tsk salt. Häll över morötterna och låt stå en halvtimme.
-
Tillsätt hackad färsk koriander (vi brukar ha i frysen året om, men färsk är givetvis godast) och en tunnskivad chili. Lite salladslök är också gott!
Ingredienser som behövs för att göra snabbsyrad morot med koriander och chili.