fbpx

Wakame - saltsyrlig japansk sjögrässallad

Denna saltsyrliga sjögrässallad är enkel att göra, härligt fräsch, färgstark och nyttig. Passar utmärkt som tillbehör till en mängd olika rätter.
Portioner 4 port

Ingredienser

  • 2-3 msk torkad wakame
  • 1 msk misopasta (om du har)
  • 1 msk soya
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • chili
  • rostade sesamfrön

Instruktioner

  1. Lägg 2-3 msk torkad wakame i en ganska stor skål – den växer! Häll över kallt vatten och låt stå i minst tio minuter tills den blir grön och spänstig.

  2. Blanda 1 msk vardera av misopasta (om du har), soya, risvinäger och sesamolja. Strimla sjögräset och blanda med dressingen.

  3. Strö över rostade sesamfrön och tunt skivad chili. Klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg