fbpx

Wakame - saltsyrlig japansk sjögrässallad

Denna saltsyrliga sjögrässallad är enkel att göra, härligt fräsch, färgstark och nyttig. Passar utmärkt som tillbehör till en mängd olika rätter.
Portioner 4 port

Ingredienser

  • 2-3 msk torkad wakame
  • 1 msk misopasta (om du har)
  • 1 msk soya
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • chili
  • rostade sesamfrön

Instruktioner

  1. Lägg 2-3 msk torkad wakame i en ganska stor skål – den växer! Häll över kallt vatten och låt stå i minst tio minuter tills den blir grön och spänstig.

  2. Blanda 1 msk vardera av misopasta (om du har), soya, risvinäger och sesamolja. Strimla sjögräset och blanda med dressingen.

  3. Strö över rostade sesamfrön och tunt skivad chili. Klart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *