Wakame - saltsyrlig japansk sjögrässallad
Denna saltsyrliga sjögrässallad är enkel att göra, härligt fräsch, färgstark och nyttig. Passar utmärkt som tillbehör till en mängd olika rätter.
Portioner 4 port
Ingredienser
- 2-3 msk torkad wakame
- 1 msk misopasta (om du har)
- 1 msk soya
- 1 msk risvinäger
- 1 msk sesamolja
- chili
- rostade sesamfrön
Instruktioner
-
Lägg 2-3 msk torkad wakame i en ganska stor skål – den växer! Häll över kallt vatten och låt stå i minst tio minuter tills den blir grön och spänstig.
-
Blanda 1 msk vardera av misopasta (om du har), soya, risvinäger och sesamolja. Strimla sjögräset och blanda med dressingen.
-
Strö över rostade sesamfrön och tunt skivad chili. Klart!