Skriv ut

Fräsch rödbetssallad

Som vissa av er kanske vet vid det här laget så är majonnäs bannlyst från vårt kök och vårt hem. Den här rödbetssalladen därför gjord på crème fraiche. Den är lite salt och lite syrlig och är bra mycket fräschare och godare än den man köper färdig!

Det ultimata tillbehöret till alla möjliga olika sorters julmat enligt somliga. En vacker färgklick och lite sötma och fräschhet för att bryta av allt det salta och tunga. Skippa köpesrödbetssalladen och testa det här receptet istället, vi törs nästan lova att du kommer ha svårt att gå tillbaka till någonting annat!

Ingredienser

  • 300 g inlagda, hela rödbedtor
  • 2 st hela saltgurkor (ca 50 g)
  • 1 st äpple (ca 50 g)
  • 2 msk rödlök (ca 25 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • ½ tsk pepparrot
  • 2 krm salt
  • 1 krm finmald vitpeppar

Instruktioner

  1. Finhacka 300g inlgda (hela) rödbetor, 2 hela saltgurkor (ca 50 g), ett litet skalat och urkärnat äpple (ca 50 g) och 2 msk rödlök (ca 25g). 

  2. Tillsätt 2 dl lätt crème fraiche, 1/2 tsk pepparrot, 2 krm salt och 1 krm finmald vitpeppar. 

  3. Blanda och ställ kallt.