Heta champinjoner med vitlök och chili. Ett perfekt tillbehör till alla olika typer av indisk mat (och annan asiatisk eller kryddstark mat). Gör sig väldigt väl som del i en thali, kompletterar de andra rätterna och ger både hetta och umami. Lika gott som det är enkelt.
Rensa och skär 500g champinjoner i klyftor.
Mixa 1 msk tomatpuré tillsammans med 5-6 vitlökslyftor, 2 msk vatten, 1 msk vinäger, 2 tsk chilipulver (eller mindre om du så önskar) och lite socker (kanske 1 tsk) till en slät sås.
Stek två hackade lökar tillsammans med 1 tsk hel spiskummin i lite fett i en panna tills löken får lite färg. Tillsätt svampen och stek ännu en stund tills svampen har släppt en del av sin vätska och blivit mjuk.
Häll över chilisåsen och stek i ett par minuter tills doften utvecklats. Smaka av med lite salt. Klart!