Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/customer/www/godastmat.se/public_html/wp-content/themes/thestrap-godastmat/inc/post-type-frontpage.php:1) in /home/customer/www/godastmat.se/public_html/wp-content/plugins/wp-recipe-maker/includes/public/class-wprm-print.php on line 94
Kryddiga morotsmuffins med valnötter - godast mat
Go Back
Skriv ut

Kryddiga morotsmuffins med valnötter

Morotskaka är mångas favorit, och den funkar också väldigt bra som muffins. Smeten blir ganska tjock, men det är som det ska vara – morötterna släpper en del vätska i ugnen. Vill man kan man givetvis toppa dessa muffins på klassiskt vis: färskost med florsocker och citron. Vårt recept innehåller dock ingen topping, då vi tycker att dessa är alldeles goda nog även utan extra tillbehör 

Ingredienser

  • dl socker
  • 3 ägg
  • 100 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk ingefära
  • ca 200 g rivna morötter (2-3 st)
  • 1-2 dl valnötter

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka 1-2 dl valnötskärnor. Skala och riv ca 200g morötter fint.

  2. Smält 100 gram smör till hälften i en liten kastrull, ställ den sedan åt sidan och låt resten av smöret smälta ner.

  3.  Vispa under tiden 1 ½ dl socker och 3 ägg rejält luftigt med en elvisp. 

  4. Sikta ned 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, ½ tsk salt, 2 tsk kanel, 1 tsk kardemumma och 1 tsk ingefära i en separat bunke och blanda väl.

  5. Blanda hastigt ihop äggsmeten, de torra ingredienserna, smöret, morötterna och valnötterna till en smet, fyll muffinsformar och grädda i ca 15 minuter tills de är färdiga och fått fin färg.