Sätt ugnen på 200 grader. Hacka 1-2 dl valnötskärnor och ställ åt sidan.
Smält 100 gram smör till hälften i en liten kastrull, ställ den sedan åt sidan och låt resten av smöret smälta ner (syftet är att det inte ska bli så varmt).
Vispa under tiden ½ dl brunt farinsocker och 2 ägg riktigt, riktigt luftigt med en elvisp.
Sikta ned 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och ½ tsk salt i en separat bunke och blanda väl.
Rör ner 1 dl gräddfil och 1 dl lönnsirap i det smälta smöret.
Blanda hastigt ihop äggsmeten, de torra ingredienserna, vätskan och valnötterna till en smet, fyll muffinsformar ¾ upp (använd gärna en muffinsplåt så håller de formen bättre) och grädda i ca 15 minuter tills de är färdiga i mitten och fått lite färg.